Kadilnica of Death  

SPLETNA STRAN BO OSVEŽENA, KO SE KONČA TRENUTNA VIRUSNA KRIZAPrihajajoči dogodki:

Kliknite na dogodek za več informacij!


ČETRTEK, 19.03.2020
Kadilnica of Death: Morana (Si), Dark Sphere (Si), Ashine (Si)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Predvideni začetek koncerta v klubu ob 21h!
Cena vstopnice za koncert: 6 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!
Metal večer v Kadilnici of Death od 21h do 4h!
Vstopnine na metal večer ni!
Uradna Facebook stran dogodka

Večer poganstva, simfonije in groova
Kadilnica of Death tudi tokrat pripravlja pestro ponudbo domačega metala. Za šolsko uro slovanskega izročila bo po nekaj letih ponovno poskrbela kranjska MORANA, prvič se bodo v Ortu predstavili murskosoboški simfonični black metalci DARK SPHERE, sicer nikakor ne nov band, ki se je po nekajletnem premoru leta 2018 vrnil na sceno, za ogrevanje pa ptujski ASHINE in njihova udarna mešanica melodičnega death metala in groova.


MORANA

Bio:
MoranaMorana je slovenski melodični death metal band iz Kranja. Band je nastal leta 2006 in od takrat redno nastopa na koncertih in festivalih. Izvajajo avtorsko glasbo, 21. decembra 2012 pa so tudi izdali svoj prvi album z naslovom »Too Bad for Heavens«. Ime skupine izvira iz staroslovanske mitologije, po boginji zime, teme in smrti, Morane. Temu primeren je tudi slog glasbe in tematika besedil.
Po raznih menjavah članov v trenutni zasedbi delujejo:
Davorin – bas
Matej – kitara
Jurij – kitara
Nina – vokal
Robi – bobni
Tomo – vokal
Morana @ Bandcamp
Morana @ Facebook
Morana @ YouTubeDARK SPHERE

Bio:
Dark SphereDark Sphere is a Symphonic Black Metal band from the Prekmurje region in Slovenia. The music is a mixture of Black, Dark, Symphonic, Melodic and Gothic Metal. The mission is to explore the mysteries of the almighty Universe and channel it into the music for you.
The first records is called Dark Sphere and was released back in 2008. The music is a raw mix of Melodic Black/Dark Metal. All music was written by Gothmog and the line up consisted of Jumbo on vocals, Kain on bass and Gothmog on guitar.
The second record is called Ophiuchus and was released in 2010. The record is amongst Dark Sphere fans considerd as the most popular one! The music is a mix of Melodic Black/Dark/Symphonic/Gothic Metal! The music was written by Gothmog and Zli. The Ophiuchus era consisted of the classic Dark Sphere line up which featured: Gothmog on vocals and guitar, Butcher on bass, Crow on Keyboards and Zli on drums!
The third and final record is called Masters of Manipulation and was released in 2015. After 5 years Gothmog decided that it was time to make a final Dark Sphere record and end the story on the only appropriate way! Gothmog had quite some old and new material which simply sounded Dark Sphere! So the final record is a mix of raw old school Black/Melodic/Dark Metal. On the record you can hear the song Bojevnikova Pesem, which is the only song Dark Sphere has ewer recorded in Slovenian language!
After long years of absence we have decided that it is finally time to come back, as we are not happy with the path that the world is heading into... We feel that we still have a strong statement to share and we can`t await to share our new music with you, that will soon be out!
If you are a supporter of Underground Metal Music, feel free to buy our records! You can buy Dark Sphere music at iTunes, Spotify, Amazon mp3, Beatport, Beatsmusic, Deezer... All you have to do is type Dark Sphere in the search window. Simply as that...
Dark Sphere @ Bandcamp
Dark Sphere @ Facebook
Dark Sphere @ YouTubeASHINE

Bio:
AshineThe band was founded in 2013. Not sure what kind of music they should go on, they started with the most obvious; Metallica. After a few months they wrote their first few songs which would never see the light of day. Because of tensions in the band and lack of motivation, they disbanded for a short period of time in mid 2014.
Ashine decided to continue their path and returned to the basement in late 2014 with a new drummer; Danch.
They abandoned a bit of their old thrashy style and turned to a more melodic side of metal and the writing process began. In January 2015 Ashine started recording songs for their debut self-titled EP which would be released in the summer of the same year. The EP consists of four songs that are a mix of melodic death, thrash and metalcore.
In 2018 their drummer Danch left the band due to personal reasons and was replaced by Timo Kosi.
The band is currently doing live shows and is also in the process of writing and recording material for their album.
Ashine @ Bandcamp
Ashine @ Facebook
Ashine @ Instagram
Ashine @ Soundcloud
Ashine @ YouTube
Kadilnica of Death: Morana (Si), Dark Sphere (Si), Ashine (Si)

Nazaj na vrhPETEK, 20.03.2020
Fundamentum: Terminal Disease (Si), Licence to Hate (Si), Peskovnik (Si)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Začetek: 20h
Cena vstopnice: 6 €
Uradna Facebook stran dogodka

Prišel je marec in z njim peti koncert Fundamentum Crewa. Tokrat bodo naša ušesa 'božali' hardcore punk kvartet Peskovnik, tehnični death/thrash metalci Licence to Hate, kot zadnji pa bodo nastopili še Terminal Disease, ki so se po dolgem času vrnili na sceno. Skratka, koncert, ki ga ne gre zamuditi!
Terminal Disease je metal glasbena skupina iz Zagorja ob Savi, ki je s svojim delovanjem začela leta 1998, ko so se lokalni mladci zbrali in začeli žgati metal. Najpomembnejša sta jim kvaliteta in energičnost ter da je glasba tako tehnična, kot tudi kreativna. Zvrst glasbe, ki jo igrajo, opredeljujejo preprosto kar metal, saj je skozi poslušanje možno slišati vplive različnih zvrsti - thrash, death... Check it out!
Licence to Hate je kvartet iz Postojne. Njihova glasba je zmes thrash in death metala z melodičnimi dodatki za poživitev glasbe. Teme njihovih besedil so kritične, direktne ter surove in izražajo prvinska čustva vsakega posameznika.
Peskovnik pa … Leta ‘92...Bosanc, Makedonc, en ku nevej ski je, pa mwž s Kranjske Gore so se s petelinom na čelu odpravili na pot glasbenikov. Igrali so metal, HC punk in človek ne jezi se. Na njihovem prvem koncertu so jih domorodci vrgli v brezno. Plata nikoli ni bila izdana. Niso še na internetu, zato si jih boste morali ogledati v živo.

Časovnica:
20.00 vrata
20.20 Peskovnik
21.20 Licence to Hate
22.20 Terminal Disease


TERMINAL DISEASE

Bio:
Terminal DiseaseTerminal Disease je metal glasbena skupina iz Zagorja ob Savi, ki je s svojim delovanjem začela leta 1998, ko so se lokalni mladci zbrali in začeli žgati metal. Glasbeno ustvarjanje je iz leta v leto raslo in se razvijalo, paralelno s številom koncertov. Na sami poti so se pojavljali problemi s prostori za vajo ter s samo zasedbo, ki se je nekajkrat spremenila.
Leta 2010 se je začelo zadnje, najnovejše obdobje benda. Bovhcu (vokalist/kitarist, stalni član skupine) in Želvaku (bobni) se je pridružil basist Mirko Vresk. Prevetrena tričlanska zasedba je ohranila temelje in rdečo nit preteklega delovanja, obenem pa delovala sveže, z novimi idejami in energijo, ter tako pridobila pozitiven odziv publike, ki pomeni še največ. Poleti 2011 je, s pomočjo prijateljev, nastal demo s petimi pesmimi, ki so dostopne tudi na spletu. Enodnevno snemanje, je bilo zgolj povod in motivacija za nadaljnje delo.
V letu 2012 je Mirko zapustil bend in že po nekaj mesecih je njegovo mesto na basu zapolnil Kristian. V drugi polovici leta 2013 je zasedba postala štiričlanska z Gašperjem Prašnikarjem na drugi kitari, in januarja 2014 je na dvodnevnem snemanju že nastal nov demo z devetimi pesmimi. Že nekaj mesecev kasneje pa je Gašper zapustil bend, vseeno so preostali delali naprej in tudi izvedli nekaj koncertov. Kmalu zatem, v drugi polovici leta 2014, pa je mesto druge/solo kitare prevzel Samo Poredoš.
Vadimo v Zagorju ob Savi, v prostorih mladinskega centra. Kvaliteto poleg same energije postavljamo na prvo mesto, tako da želimo tako tehnično kot kreativno, s svežo energijo - popestriti naše izdelke, s tem pa okužiti in zadovoljiti marsikateri ušesni mešiček. Našo zvrst bi opredelili preprosto, kar kot metal, saj je skozi poslušanje možno slišati vplive različnih zvrsti - thrash, death, industrial, metalcore... Želimo si čim več koncertov in novih priložnosti, zato vse pristaše metala in dobre glasbe - vabimo na koncerte... Se vidimo tam!
Terminal Disease @ Facebook
Terminal Disease @ SoundCloud
Terminal Disease @ YouTubeLICENCE TO HATE

Bio:
Licence to Hate2010 - Licence to Hate is a musical group of same-minded people, which was founded in the fourth quarter of 2010. Enclosed in a basement for nearly a year, they created, trained and were looking for that golden thread, which would link them stronger, or even merge them into a perfect whole.
2011 - Towards the end of 2011 they found that golden thread and have decided that the time has come for the concert stages.
2013 - Creativity never stops. Going forward we created a DEMO "Sick Of All That Bleeds" with four songs and a music video which was introduced to the public in 2016.
2017 - It was time to do something bigger. We never stopped, we never surrendered and started to prepare and slowly manifest a new chapter in our creativity.
2018 - And the time has come to unveil our first album called Immune To This Brutality. It is raw. It is brutal. It is LICENCE TO HATE.
2019 - "Well if you look from beyond and try really hard not to be selfless you will see this is absurd. THIS IS ABSURD!
Licence to Hate @ Bandcamp
Licence to Hate @ Facebook
Licence to Hate @ ReverbNation
Licence to Hate @ YouTube
Fundamentum: Terminal Disease (Si), Licence to Hate (Si), Peskovnik (Si)

Nazaj na vrhTOREK, 24.03.2020
Taake (Nor), Kampfar (Nor), Necrowretch (Fra)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Začetek: 19:30
Cena vstopnice v predprodaji: 25 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 29 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!

Ko se združita dve black metal sili kot sta Taake in Kampfar, vemo da bo to koncert in pol!
24. marca letos se bo večina ljudi verjetno veselila koncu za zdaj precej mrzle zime, medtem ko bo marsikdo hotel, da bi zima trajala in trajala. Po svoje tudi bo - vsaj na odru ljubljanskega Orto Bara, kamor prihaja zanimiva in ubitačno dobra skorajda v celoti norveška black metal kombinacija.
Ki jo vodi Hoest s svojo zasedbo Taake, ki je slovenskemu življu ni treba predstavljati. Če pa ste preveč časa preživeli v cerkvi, potem verjetno ne veste, da so Taake daleč od klasičnega black metala. Dejansko so pravi black metalski brezkompromisni rock n roll - in v določenih komadih predrzno in dobro uporabijo celo banjo. Ali pa preprosto provocirajo vse občutljive duše. Imajo kar nekaj albumov, več ali manj so vsi res dobri, v živo pa se zasedba vedno izkaže.
Z njimi bodo tudi eni in edini Kampfar, legendarni norveški black metalci, ki veljajo za ene najbolj znanih - igrajo namreč res dolgo, njihov miks folka in blacka pa je neverjeten, še posebej pa so (čeprav minimalistično) teatralni v živo, kar so dokazali decembra na festivalu Winter Days Of Metal in kjer smo po koncu njihovega eno uro dolgega nastopa lahko samo strmeli in si želeli še.
Koncert bodo odprli francoski Necrowretch, ki pičijo kvaliteten death/black miks.
Vstopnice so že na voljo!


TAAKE

Bio:
TaakeTAAKE's seventh full-length album "Kong Vinter" further cements the reputation of its enigmatic founder and frontman, Hoest, as one of those rare artists who manage to keep alive the old Norwegian spirit of Black Metal, in what has nowadays become a multi faceted, and fractured, genre. And, not only does he succeed in keeping the original genre alive, he also manages to breathe fresh life into it, with the introduction of new, and sometimes surprising, elements into the band's music, whilst at the same time ensuring that it never loses that icy, dangerous, edge.
With a live lineup of skilled, and highly experienced, musicians, TAAKE has also become a force to be reckoned with on the live circuit. Hoest's charismatic persona and powerful presence dominate the stage, and his high octane performances, combined with an extensive back catalogue from which to draw the band's set, means that TAAKE's shows are not just unique, but also varied. Regardless of whether they take place in an intimate club setting, or large festival arenas, TAAKE's shows, like TAAKE's albums, have, over the years garnered high praise from fans and critics alike.
After over two decades and seven highly acclaimed albums, some of which are regarded as quintessential Black Metal classics, and one of which received a nomination for the Norwegian equivalent of the Grammys (Spellemanns-prisen), TAAKE's sound still remains fresh and relevant today. It is the quality of Hoest's studio output, combined with the band's dynamic live shows, that has ensured that the legions of old fans remain faithful, and that new fans come flocking to the band to get a taste of TAAKE's Helnorsk Svartmetall.
Indeed, True Norwegian Black Metal is not dead, nor will it be, while its traditions, and its future, are in a safe pair of hands.
Taake Website
Taake @ Bandcamp
Taake @ Facebook
Taake @ Instagram
Taake @ SoundCloudKAMPFAR

Bio:
KampfarApproaching 25 years of existence and having grown to become one of extreme music’s premier live outfits, while releasing albums that would dominate year-end lists and even bagging a Norwegian “Spellemann” Grammy award for their ‘Profan’ album, Kampfar looked ready to go and dominate for years to come. But behind the music, disguised during the intense live shows, underneath it all, was a clarity that the road’s end was nigh.
Founded back in 1994 by Dolk, who recruited Thomas to take care of strings and keys while the former focused on drums and vocals, the band was an underground gem for years. A band whose first records are spoken of with reverence to this day, perhaps helped by the low profile they kept at the time. It was ten years before the first live show was performed, at this point bassist Jon and drummer Ask Ty had joined the ranks and this line-up released another three albums before Thomas departed the band, 2011’s ‘Mare’ the last release with his stamp so solidly placed on it.
This recording marked a shift in the style and expression of the band, becoming the leading star for the records to come, now with the new guitarist and songwriter Ole who quickly developed into a key force of the group. With the albums ‘Djevelmakt’ and ‘Profan’ Kampfar established a new era for Norwegian Black Metal, proving that while some may have lost their passion for the fiercest musical exploits, these men had a hunger that was as ravenous as ever.
Except that life has a knack for surprise. Health issues caused the band to slow down and during the summer of 2017 it was decided that there would be no more Kampfar, unless something radically changed. The guys didn’t see each other for a year, didn’t really speak or keep up any kind of contact, just focusing on their own personal lives. “It was time to just heal, to not cause any more damage, to just see if one could get back to a point of strength again” says Dolk. It was a year that culminated in ‘Ofidians Manifest’.
Though demos were written by Ole during the spring, shaped massively by him losing his father in the same period, the main song writing was done over the course of two months in the fall of 2018, with another month spent recording the album in Bergen, Oslo and Pärlby, Sweden. The band spent intense weeks together in their creative home of Hemsedal, moulding and shaping the songs, surrounded by mountains and forest that turned from summer green, to autumn yellow, to winter white as they worked extensively on what was to become this testament to the band themselves.
As part of the healing process of creating this collection of songs the decision was made to involve Agnete Kjølsrud on the track ‘Dominans’. Her contribution to the song lifted the atmosphere of the whole album, and the duet is one of perfect harmony between two very different yet familiar voices bonding to create an excellent song. Marianne Maria Moen’s contribution on album closer ‘Det Sorte’ similarly brings to light the realisation that all life is fragile and that our voices must be allowed to bellow through the world for as long as there is air left to bellow with.
The madness of Medusa was chosen as a visual clue to the record’s themes, represented by two different paintings to be explored on the physical releases. And again, the band decided to travel to Poland to record a music video, this time with director Dariusz Szermanowicz of Grupa 13. The video, hinting at the many underlying stories of the album, is a chaotic depiction of the road back to equilibrium, a place no one knows yet all walk towards. According to Ask Ty, the choice of song proclaiming the band’s return was made because “it tells you everything you need to know about Kampfar today, distilled down to four and a half minutes of intense breaks and turns, it is the beginning and the end and the new beginnings after that, and it is the sound of a band that is alive and well.”
‘Ofidians Manifest’ represents Kampfar anno 2019. 25 years on from their foundation, only willing to release new music if they felt it would surpass all they had done before, it is a condensation of the immense struggles of the last few years. Everything that has been hidden behind the music and the live performances is laid bare, though told in the only way the band can portray themselves, through songs. It is immensely honest yet wrapped in their own folklore, the snake tongues splitting every truth into two deeper truths, every word sung dominated by the weight of all those sung before.
To Ofidian.
Kampfar Website
Kampfar @ Facebook
Kampfar @ Instagram
Kampfar @ ReverbNation
Kampfar @ SoundCloud
Kampfar @ TwitterNECROWRETCH

Bio:
Necrowretch“Our previous album Satanic Slavery was the culmination of our first ten years as a band, it’s where all our previous tendencies met in perfect sync. Yet this new one is the opening of a new chapter. Still furious and still satanic yet those who will dare to listen to it in its entirety will go at some point like ‘wait, where am I here? Something’s happening….’ It’s the sound of NECROWRETCH treading new musical paths while remaining faithful to our roots.”
When he’s not armed with his guitar and furiously headbanging on stage, NECROWRETCH’s Vlad is a surprisingly thoughtful, articulate yet almost discreet character. But as soon as he talks about the band he singly first put together as a solo project in his bedroom back in 2008, he’s got fire in his eyes and seemingly talks louder and with even more passion. It’s never been truer than now in 2019 when after three intense years of touring and songwriting, right as their fourth album (and second for Season of Mist) is about to ravage the land. “For Satanic Slavery, we played almost fifty gigs over fifteen different countries, including few festivals spots in Finland (Steelfest) and France (Motocultor, Fall of Summer). We did two European tours and we went for the second time in Asia where we played six gigs in such rarely visited places like Taiwan, Thailand or the Philippines. We sometimes had to perform as a three piece or with session members when some of our members couldn’t make it but we always kept our promises, no matter what. It was hard work but it was worth it as we came through stronger and more focused than ever.
During 2018, Vlad went to Istanbul in order to write the next album in a complete new environment. Even if at first he didn’t touch his guitar for over two months, once he began working on ‘Pure Hellfire’ the opening track of The Ones From Hell (“I always write our albums in the order they’ll be sequenced”), his new surroundings and past experiences push him towards new musical horizons. “If you take Satanic Slavery, it was on purpose one relentless assault on all levels and that’s exactly I envisioned it, mind you. But once we had done that, we had to rethink ourselves. I’m very proud of our satanic black/death tag and that’s still the case with the new album but we’ve never had so much variety than on this one. It starts off with an acoustic intro, it’s got unusual instruments for us like twelve-strings guitars, Turkish percussions or choirs… We used even more oriental scales on the guitar than before and there’s for instance an almost doomish track. Yet it ends with a song actually titled ‘Necrowretch’ as musically speaking, it’s almost a throwback to our early days! We also put a lot of efforts into the sequencing. As a whole, we really wanted to stick to the classic vinyl-like dynamic, with a well-defined first half and a weirder, more bizarre B-side. We paid attention to detail down to the actual artwork, as we specifically asked Stefan Thanneur from Chaos Echoes, not to come up with a typical black/death cover but instead, something eye-catching yet intriguing at the same time.”
Like its predecessor, The Ones From Hell was recorded as a three-piece in February 2019. The session lasted over ten days at Blackout Studio in Brussels, where 2012’s Putrid Death Sorcery was also put to tape, with Phorgath from EMPTINESS as producer. If former BLOODY SIGN Ilmar is still seated behind the drum stool it is also the first official recording with Wenceslas Carrieu from CADAVERIC FUMES who first came into the fold as a bass player but shared guitar duties with Vlad in the studio. Alan Douches, who worked with everybody from Baroness to Cannibal Corpse or Deicide, then carefully took care of the mastering job. From now on, Wence will be handling second guitar and Pierrick recently became their new live bass player.
“I spent one full year writing and arranging this album. This is probably our most personal work to date. It still sounds very much like NECROWRETCH yet it’s almost a whole new band. And yes, that title The Ones From Hell pretty much sums up the album pretty well I’d say!” Forget what other people say, yes you can judge a book by its cover. What you see is what you get with NECROWRETCH: pure satanic death metal!
Necrowretch Website
Necrowretch @ Bandcamp
Necrowretch @ Facebook
Necrowretch @ Instagram
Necrowretch @ Twitter
Taake (Nor), Kampfar (Nor), Necrowretch (Fra)

Nazaj na vrhPONEDELJEK, 27.03.2020
Ancient (Nor), The Stone (Ser), Morost (Si)

Lokacija:
Channel Zero, Metelkova, Masarykova 22, Ljubljana
Začetek: 20h
Cena vstopnice v predprodaji: 22 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 25 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!

Petek, 27. marec, bo letos zavit v temo in srh, saj se bodo v Ljubljani ustavili kultni norveški black metalci Ancient.
Norveška zasedba je na sceni prisotna že od leta 1994, izdala pa je kar nekaj albumov - zadnji, Back to the Land of the Dead je izšel leta 2016, kar pomeni, da je zdaj res skrajni čas za novo ploščo. Seveda pa nas med čakanjem na novi album vedno navdušujejo kultne klasike zasedbe, recimo leta 2001 izdan album Proxima Centauri oziroma njihov kultni, drugi album The Cainian Chronicle ali pa njegov naslednik Mad Grandiose Bloodfiends. Za bend je značilno, da ustvarja res srhljive plošče, v živo pa so prekleto brezkompromisni. Dogodek bo tudi zaznamovala obletnica izdaje Svartalvheim & Trolltaar!
Kot predskupina bodo nastopili kultni srbski black metalci The Stone, ki še vedno promovirajo zadnji album Teatar Apsurda ter aktualni EP Kruna Praha, z novim/starim pevcem Gladom pa niso nič manj destruktivni kot so bili prej.
Kot domača predskupina pa bodo nastopili Morost!
Vstopnice so že na voljo, peklenski ritual pa se bo zgodil na Metelkovi v klubu Channel Zero.


ANCIENT

Bio:
AncientThe band initially started out as a solo project of guitarist Aphazel in 1992. The following year, Grimm joined the band as drummer and vocalist. They released the Eerily Howling Winds demo in 1993 and the Det Glemte Riket EP in 1994. They subsequently signed to Listenable Records and released their debut album, Svartalvheim. After the release of the Trolltaar EP in 1995, Grimm left the band.
Aphazel later moved to the United States where he met Lord Kaiaphas of Virginia-based black metal band Grand Belial's Key, who soon became the new vocalist and drummer of Ancient. In 1996 the band signed a contract with Metal Blade Records (which led to sellout accusations), and two new members joined the band: Kimberly Goss as a female vocalist and keyboardist, and Kjetil as a drummer. Together, they recorded Ancient's second full-length album The Cainian Chronicle, and later embarked on a European tour.
In 1997, Goss was replaced by Erichte, Kjetil left the band, and a new guitarist/keyboardist entered Ancient under the name of Jesus Christ. With the new lineup, Ancient released their third album, Mad Grandiose Bloodfiends. After a world tour, Aphazel met Deadly Kristin, who became the new female vocalist, and he decided to move to Italy.
1998 brought more lineup changes: Krigse took over the drums, Dhilorz became the new bassist, and Lord Kaiaphas left the band. In 1999, The Halls of Eternity was released, with Aphazel as the new vocalist.
Upon the exit of Krigse, Ancient went on to find a replacement in the local metal scene. A new tour followed, including the band's first concerts in Scandinavia, and in 2000, Ancient played at Wacken Open Air main stage with the new drummer GroM who joined in May 2000. A compilation EP, God Loves the Dead, was released in January 2001, featuring some remixes, a new single and a cover of Iron Maiden's 'Powerslave' song.
Ancient's fifth album, Proxima Centauri, was recorded at Los Angered Recording (Andy LaRocque's studio) and mastered at Sterling Sound in New York. It was then released in October 2001. Another world tour followed, including Mexico, Eastern Europe and Israel. Ancient then proceeded to move closer to their classic black metal origins and began the writing of a new album as a 4-piece without female vocals.
In July 2004, Ancient released their sixth album, Night Visit. Written in drummer Grom's studio at the feet of the Italian Alps, the album was recorded at Studio Fredman and mixed by Swedish producer Fredrik Nordström. Following the release, the band embarked on another European tour called "A Night VisiTour" in 2005, with Illdisposed as co-headliners and Final Breath as support. After the tour, GroM left the band.
Aphazel and Deadly Kristin released an album with their side-project called 'Dreamlike Horror', for Greek label Sleaszy Rider Records in June 2005.
Live, the band featured Aleister of Faust (a cult Italian death metal band) on guitar and following Grom's departure, also featured Nick Barker (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir...) on drums.
Ancient's original demos, including Eerily Howling Winds, were re-released in 2005 in an album called Eerily Howling Winds - The Antediluvian Tapes.
In 2009 and 2010 they reformed for a new set of live shows in Spain and Portugal with Nick Barker as drummer.
Metal Blade has since then released a three-CD pack containing the band's three releases before the final Night Visit album: The Halls of Eternity, God Loves the Dead and Proxima Centauri.
In 2011, band's lead singer Aphazel announced that he had converted to Christianity, had shortened his artist name to Zel and also announced plans for a new studio album. The album, Back to the Land of the Dead, was released in 2016 by EMP Label Group, with the group subsequently signing with Soulseller Records. In early 2016 the band recruited guitarist Ghiulz (Bulldozer) as session guitarist for live performances.
Ancient @ Bandcamp
Ancient @ Facebook
Ancient @ SoundCloud
Ancient @ YouTubeTHE STONE

Bio:
The StoneIn the godless of universe, among the unfaithful ghouls, there’s no pulse of existence, no men’s flesh. Winds of the preposterous set the stage of doom, where no motion acts, where no voice speaks, only the profound power of surd breathes, encompassed by the perpetual silence in bleak cacophony.
Here, we present you ‘Teatar apsurda’, the 8th studio album of one of the most distinctive and authentic creations within the spectrum of Black Metal, THE STONE.
Founded in 1996 in Belgrade, Serbia, the band has never ceased to embrace the darkness as the primal mark on its artistic shoulders and with plethora of releases, tours and festival appearances under their belt, proved to be one of the strongest and uncompromised musical entities over the past two decades.
Recorded, mixed and mastered at Hellsound Studio in Czech Republic, with producer and drummer Honza Kapák (MASTER’S HAMMER, AVENGER), bringing the essence to the most nihilistic pinnacles, where the craft meets the darkness and the dark emanates the art.It’s an abysmal gift of beastly aggressiveness which characterizes this glorious, new opus of THE STONE, celebrating the demons of the inner spirit and mind.
The Stone Website
The Stone @ Bandcamp
The Stone @ Facebook
The Stone @ ReverbNation
The Stone @ SoundCloud
The Stone @ YouTubeMOROST

Bio:
MorostFormed by already renowned Slovenian metal musicians, the band Morost first began to appear on stage after the release of their well received debut album Solace in Solitude in 2014. Whilst creating complex metal music Morost are exploring and breaching the bounds of extreme musical expression, both in studio and on stage.
Sophisticated metal compositions from this Slovenian band will bring you the unexpected expeirience, from raw black metal, through swamp groove psychadelia, to slow death metal and blastbeats just to spice it all up for a moment.
Current lineup:
Jonas Savšek - vocals
Blaž Maligoj - bass
Blaž Zupan - guitars
Peter Frol - guitars
Tamara Cerović Erjavec - keyboards
Jan Martin Dobre - drums
Morost @ Bandcamp
Morost @ Facebook
Morost @ SoundCloud
Morost @ YouTube
Ancient (Nor), The Stone (Ser), Morost (Si)

Nazaj na vrhSREDA, 01.04.2020
Krisiun (Bra), Gruesome (USA), Vitriol (USA)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Začetek: 21h
Cena vstopnice v predprodaji: 22 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 25 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!

Prvoaprilski death metal pokol
Metalec 1: V Ljubljano pridejo Krisiun.
... pavza ...
Metalec 1: 1. april!
Metalec 2: Ah, šala, torej.
Metalec 1: Ne!
Res je - na dan najslabših šal in nategov se bodo v Ljubljani (natančneje, v Ortu) mudili brazilski norci Krisiun. Trije death metal bojevniki pičijo svoj brezkompromisni, surovi in brutalni death metal že nekaj desetletij - pri tem se spreminjajo minimalno, vztrajno snemajo albume in s svojo glasbo ter iskrenostjo navdušujejo množico po vsem svetu. Tudi vas bodo.
Z njimi bodo Gruesome, ameriška deaht metal zasedba, katere eksistenca je čaščenje zapuščine Death. Sestavljajo jo Matt Harvey (Exhumed/Pounder - vokal, kitara), Daniel Gonzales (Possessed/Create A Kill itd. - kitara), Robin Mazen (Derketa - bass) ter bobnar Gus Rios (Create A Kill, ex-Malevolent Creation itd.). Imajo nekaj plat, ki zvenijo kot Death. Odlični so.
Koncert bodo otvorili Vitriol, ameriški death metal trio.
Kdor ne pride - se smeje zadnji. In sam.
Vstopnice so že na voljo.


KRISIUN

Bio:
KrisiunOnce in a while during a band’s career, there comes the moment when you look back and reevaluate your body of work. Such self-criticism can either lead towards an overhaul of one’s stylistic palette or increased awareness for what you truly are. Considering Brazilian death metal brothers KRISIUN, such an analysis can cause quite a dilemma. Active since 1990, and renowned for such furious classics as the rabid “Black Force Domain” (1995), 2000’s constantly blasting masterpiece “Conquerors Of Armageddon”, and the merciless yet memorable “Southern Storm” (2008), the band’s trademarks have always been insane tempos, almost inhuman drumming and Lemmy-like roaring vocals negating any sense of ‘hooks’ or ‘melody’. And, let us face it – while KRISIUN have become extremely technical and more varied in terms of grooves and rhythms over the years – they are forever committed to deliver the full-on-death-metal-assault that made the group legendary in the first place. Still, after 2015’s “Forged in Fury”, Alex, Max and Moyses realized a different approach was necessary. “It was a bit of a complicated album,” singer/bassist Alex Camargo admits. “There were more slower parts on it and it was also quite long. We still stand behind it 100%, but we doubt it is what KRISIUN’s essence is about.”
Thus, for “Scourge of the Enthroned”, KRISIUN’s 11th studio album, the group decided to head for a faster and extremely savage record again. Clocking in at an intense 38 minutes – counting in the bonus tracks “Forged in Fury” was almost an hour long – it was also due to producer Andy Classen’s input that “Scourge of the Enthroned” became a real monster: “Working with Andy at Stage One Studio again, felt like coming home. We stayed at his musician’s apartment for almost a month and we all concentrated on capturing an honest, almost live kind of vibe and trimmed the songs harder than on the last one.” Located in the countryside close to German city Kassel, the landscape helped immensely during this period. “There was no distraction at all, that place is in the middle of nowhere and apart from barbecuing with Andy we just worked on the songs like madmen.” Once the album kicks off with the title track, KRISIUN’s newest opus hits with an urgency and immediate force that even harkens back to the debut! “You mean the ‘Black Force Domain’ riff in ‘Demonic III’, huh? That song is about the band and our history. After all these years, we felt it was about time we do our own anthem and a riff like that is a bit of a throwback for us and the fans!” In terms of sound, however, the band did not bring back the uncontrolled roughness of “Black Force Domain” yet had a distinct mindset when starting the recording process: “We interpret the album title as us being a scourge for all the plastic death metal out there. You are listening to human beings here not a computer! All has been recorded and played naturally, and while you can hear all details, it does not go for this ‘American’ sound that is so lifeless and sterile. It is a very organic and heavy album and I think that connects it with the spirit we already had on the debut.”
Indeed, sir, and it offers a whole bunch of highlights as well! From the Slayer-like screeching solo opening ‘Devouring Faith’, to the neck-breaking ‘A Thousand Graves’ and rhythmic complexity of ‘Abysmal Misery (Foretold Destiny)’ over to the album’s epic finale ‘Whirlwind of Immortality’, the latter being another track connected to the artwork by Eliran Kantor (Testament, Hate Eternal, Incantation) as Alex explains: “The song is about the Anunnaki, who appear in Sumerian mythology, judging the fates of mankind. Often they are portrayed as seven figures, we have only three appear on the cover since it connects well with ‘Demonic III’. As KRISIUN is about to celebrate its 30th anniversary in 2020, it’s only fair we now appear symbolized as ancient death metal gods on the cover, haha!” Lyrically, the album however does not dig too deep into myths as Camargo confirms: “We deal with religious fanaticism, war, and the tragedy of the refugees, who flee from the fighting in their home countries to end up drowning in the sea or being treated like dogs in the western countries. Reality offers a lot of topics to write pissed off death metal!”
Asked what plans KRISIUN have for the months to come, Alex promises a release show in Essen (Germany) on September 7th, a global live onslaught and invites everybody to check out “Scourge of the Enthroned”, revel in its violent glory and adds: “We are one the few three piece bands out there, delivering it tight, loud, raw and real!” And that is, what the essence of KRISIUN is all about!
Krisiun Website
Krisiun @ Facebook
Krisiun @ Instagram
Krisiun @ ReverbNation
Krisiun @ Twitter
Krisiun @ YouTubeGRUESOME

Bio:
GruesomeMulti­state death metal project GRUESOME was born out of guitarist/vocalist Matt Harvey and drummer Gus Rios' mutual involvement with the Death To All tours (Harvey served as frontman for the original mini­-tour and Rios both performed “Baptized in Blood” and worked with DTA drummer Sean Reinert on the following US tour where Exhumed filled in as support). After discussing and discarding the idea of putting together another incarnation of DTA to focus exclusively on the first two albums, Harvey half­-jokingly suggested that the pair write their own songs in intentional homage to Death. It wasn't long before the idea gained traction, and the band soon had five tracks written. With Harvey writing in California, Rios recruited Possessed guitarist Daniel Gonzalez and Derketa bassist Robin Mazen to record the material in Florida, while Harvey tracked his vocals on the West Coast.
GRUESOME released a pair of single-­song demos in 2014, and was subsequently signed by Relapse Records in June of that year, with a full-­length release (recorded in Florida, of course) planned for early the next year. The result of those recordings would become the band’s debut full- length Savage Land, a truly gruesome slab of Leprosy-styled death metal released in April 2015. It’s clear from the song quality on Savage Land that GRUESOME is humbly determined to keep Death’s classic sound alive as faithfully as possible, and the critical acclaim for Savage Land has reflected the band’s dedication. Metal Injection called Savage Land “the advanced, dripping-­rot-from-­the-­corners-­of-­a-­coffin, putrid, vile death metal throwback that you’ve been waiting for,” while Exclaim declared that “the enthusiasm alone on Savage Land is awe-inspiring.”
After the positive reception of Savage Land, GRUESOME knew they wanted to continue further with their tribute, and decided that any true Death tribute band would have to sink its teeth into the undiluted savagery of Death's early material. Their forthcoming EP reflects that sentiment: produced by the band and co-produced / recorded with Jarrett Pritchard at New Constellation Studios RMP in Orlando, FL, Dimensions of Horror is a gruesome salute to Death's iconic Scream Bloody Gore and once again features cover art by the legendary Ed Repka (Death, Atheist, Massacre). A six-song slab of grisly, bone-breaking death metal jams, Dimensions Of Horror continues the development of GRUESOME's homage to the founding fathers of the genre and proves that no matter the decade, old-school death metal is always relevant, always brutal, and always irresistible. With an all-star lineup and unmatched songwriting skills, GRUESOME is willing and able to propel the historical sentiment and sincerity of Death’s spirit into the present.
Gruesome @ Bandcamp
Gruesome @ FacebookVITRIOL

Bio:
VitriolVITRIOL affirms that Death Metal is a genre of fear.
Portland, Oregon's violent trinity, fronted by the dual vocal assault given from guitarist Kyle Rasmussen and bassist Adam Roethlisberger, driven by the inhuman drummer Scott Walker, proved to make a successful strike at the genre's heart with their 2017 EP, "Pain Will Define Their Death". Released via Italy's Everlasting Spew, it already provided a shockingly intense glimpse at the whirlwind that was to be unfurled on the group's much anticipated debut record, "To Bathe from the Throat of Cowardice".
Supported by fellow underground icons such as Trevor Strnad (The Black Dahlia Murder) and just recently confirmed for their first European tour with Nile and Hate Eternal, VITRIOL are poised to attack extreme metal with will, technical proficiency, and the determination to push boundaries, for visual proof just watch Rasmussen/Roethlisberger play through tracks like 'The Parting of a Neck' (https://youtu.be/OpkerWvcb5Q). "The spirit of VITRIOL is to take the uncompromising, thrashy, punky, spirit of the late 90s extreme death and bring it to a world that has been numbed by records that have abandoned all life in favor of shrink wrapped, candy coated articulation," Rasmussen proclaims and transforms into 44 minutes of utmost sincere and vicious music embodying a radicalness and personality akin to the essence of black metal.
Joe Petagno (Motörhead, Krisiun, Angelcorpse) visualized this approach perfectly on the album's gloomy and intimidating artwork: VITRIOL are the blade at the throat of Death Metal's comfort zone, the literally razorsharp cutting-edge stabbing at the fabrics of a genre too complacently regurgitating the same sonic formulas over and over again. SweDeath-replicas, Morrisound-worships, TechDeath-polish – be gone!
"The only noble future for Death Metal is one of strenuous personal responsibility. Intolerance for mediocrity, and reverence without novelty."
With VITRIOL, Century Media Records are proud to present a band willing and self-confident enough to take risks, sonically with its raw, suffocating yet natural production, musically with its sheer abundance of stellar riffs and unworldly rhythm section, lyrically by its deeply personal and gripping invocations of triumph and tragedy. Each note is human talent, each beat sheer force, each line of text a pouring of blood. "To Bathe from the Throat of Cowardice" neglects mainstream conformism in favor of a heartfelt interpretation of Death Metal amalgamating influences from Immolation to Blut Aus Nord, from Hate Eternal to DSO.
It is a bold and truly demanding opus yet immensely rewards those who dare travelling beyond.
Vitriol @ Bandcamp
Vitriol @ Facebook
Vitriol @ Instagram
Vitriol @ YouTube
Krisiun (Bra), Gruesome (USA), Vitriol (USA)

Nazaj na vrhČETRTEK, 02.04.2020
Kadilnica od Death: Inmate (Si), Pyroxene (Si), Obduction (Si)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Predvideni začetek koncerta v klubu ob 21h!
Cena vstopnice za koncert: 6 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!
Metal večer v Kadilnici of Death od 21h do 4h!
Vstopnine na metal večer ni!
Uradna Facebook stran dogodka

V Orto Bar se tokrat v okviru Kadilnice of Death vračajo velenjski INMATE, moderni metalci in dvakratni zmagovalci slovenskega predizbora za Evrovizijo - no, vsaj v duhu, če že ne v praksi. Po zadnjem albumu Anarthas in akustičnem EP-ju fantje že načrtujejo naslednji studijski plošček, za katerega pravijo, da se z njim vračajo v bolj trde vode, in morda dobimo kak predokus tega že na odru Orto Kluba.
Družbo jim bodo delali ljubljanski heavy metalci PYROXENE, ki so od izida svojega prvega EP-ja leta 2017 naredili kar nekaj kadrovskih sprememb, a kljub temu še naprej širijo smrt in razdejanje, medtem ko publika neučakano zahteva tudi dolgometražni studijski izdelek.
Za ogrevanje bo poskrbela kultna kranjska zasedba OBDUCTION, ki je tekom zadnjih skoraj 30 let doživela kar nekaj preobrazb tako v postavi kot v stilu glasbe, kaj počnejo te dni, pa je bolj ali manj zavito v skrivnost - še en razlog več, da jih aprila počekirate v živo!


INMATE

Bio:
InmateINMATE is a 5-piece creative power engine that is not afraid to push the limits. Strong guitars, striking rhythm section and powerful vocals place the band among modern new age metal groups. Creative and hard working band members developed their musical identity and style, adding a modern approach to the metal genre. The group is known for their firm pose and relentless persistence on stage and elsewhere. From the very moment they get to the stage, INMATE radiates such charisma and power that attracts the attention of anyone present. This is not only because the music they make is so perfected but also because anyone can feel the chemistry between all ‑ve members. The band has performed over 100 times throughout their existence. The highlights of their career so far, were where INMATE supported Dark Tranquillity in Zagreb and Vienna on their “Where Death Is Most Alive” tour. In addition, their ‑rst performances in Germany in 2010 left behind strong impressions, as well as their appearance at the Rock The Lake Festival in Austria, where Caliban acted as headliner and 2012 performances at MetalCamp & MetalFest. Recent highlight was performing at the EasterBang festival in Austria as support for Neaera, shows with Brujeria, Extrema, Noctiferia performance at the legendary FUCK OFF COMMERCIAL festival in Slovenia. In November 2013 INMATE shared the stage with Hatebreed on their tour concert in Germany.
Inmate Website
Inmate @ Bandcamp
Inmate @ Facebook
Inmate @ Instagram
Inmate @ Twitter
Inmate @ YouTubePYROXENE

Bio:
PyroxeneAlthough our band Pyroxene was first founded on the 28th of December, it wasn't untill 2014 the new lineup with Kristjan Hacin – Kiku (solo guitar), Andraž Kumar – Žaži (rhythm guitar), Matevž Hrovat – Mate (bass guitar), Jan Tehovnk – Teho (vocal) and Domen Cizej (drums) arose from the primordial fire and became the band we know today. Our repertoar stretches from blues elements and hard rock to heavy metal, whereas we define ourselves as »solid metal«.
In the year 2012 we began our first concert season, during which we had quite a lot of concerts in different locations, such as Metelkova City, the annual gathering of MC Firestarters in Vinica, on Kongress square etc. The true climax of the year was a concert, where we performed as the opening act to the band Elvis Jackson in MKC Komplex in the region Koroška. In 2013 we were also hosted on the online radio Radio Turk and we began to cooperate in a side project with the Center of Activities Fužine (CAF).
The same year we performed on the audition for the festival Vičstock, which was hosted by club Cirkus in Ljubljana. After that we also performed on Turkstival and Rock'n'roll ''All you can hear'' Požrtija.
In the year 2014 we won the band contest on the Rock&Walk festival, as far as our own organisation is concerned we put together a concert called Pržan se prži in the club Pržan (Ljubljana). We were also chosen by studio Evolucija to record a single, furthermore we played on several other concerts in Ljubljana and the rest of Slovenia.
At the begining of the year 2015 we had concerts in the club Patriot in Novo Mesto, soon afterwards in Orto Bar within the organisation Kadilnica Of Death, and at the end of February we were also hosted on radio Europa 05.
In late May we departed on our first international tour in the Netherlands, where we had three very successful concerts in HPC in Den Haag, Waterhole in Amsterdam and Rock Cafe Bone in Haarlem. Shortly after our tour we performed in Hard Place in Zagreb and on our biggest venue so far, Rock Batuje festival in July.
Pyroxene @ Bandcamp
Pyroxene @ Facebook
Pyroxene @ Instagram
Pyroxene @ SoundCloud
Pyroxene @ Twitter
Pyroxene @ YouTubeOBDUCTION

Bio:
ObductionFoundation roots goes to 1994, but without any music knowledge it took plenty of time to create some real pieces of music, during changes of band members.
Dado and Tigar are there from the beginning, Mirko joined soon after, Gašper joined in 2001 and Mojca joined in 2006.
PEEPHOLE INTO EMOTIONS (demo) was released in 2007, in 2009 they released FINGERPRINT.
Gašper left the group soon after first few promotion gigs of Fingerprint. Lenart Jerabek took bass. Couple of months later Mojca also left the group.
They've been trying with few new members, but "nothing" happened.
In 2019 Gašper rejoined the group and in couple of months there's new EP SELFPROBDUCTION.
Obduction @ Facebook
Obduction @ Last.fm
Obduction @ SoundCloudKadilnica od Death: Inmate (Si), Pyroxene (Si), Obduction (Si)

Nazaj na vrhPETEK, 03.04.2020
Fundamentum: Maskardh (Si), Iamdisease (Si), Grob (Si), March of War (Si)

Lokacija:
Channel Zero, Metelkova, Masarykova 22, Ljubljana
Začetek: 20h
Cena vstopnice v predprodaji: 8 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 10 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Tokrat Fundamentum Crew predstavlja posebno edicijo svojega koncertnega cikla! Žgali ga bomo v Channel Zeru na Metelkovi in sicer s kar štirimi bandi. Oder bodo ogreli vsem dobro znani kranjski tehnični death metalci March of War, katerim sledi temačen črnometalski ritual pod taktirko zasedbe Grob. Nato bodo večer s svojim metalsko obarvanim hardcore-om začinili Iamdisease, za zaključek koncertnega dela pa bodo poskrbeli v ljubljanski death-groove metalci Maskardh, ki nam, kot vedno, obljubljajo pravi odf*k!
Tokratnemu koncertu sledi tudi AFTER PARTY! Za vas bomo Fundamentum-ovci rolali najrazličnejše klasike težke glasbe – od black, thrash, death, heavy metala do metalcora, hardcore punka… - vse do zgodnjih jutranjih ur.
Maskardh je ljubljanski kvintet, ki ga sestavljajo fantje, ki so že prej delovali v različnih zasedbah. Igrajo težko progresivno glasbo z vplivi različnih podzvrsti metala (groove, death, thrash…). Njihovi špili so znani po uničenju na odru, še posebej pa pod njim! Mosh in bolečina v vratu zagotovljena.
Iamdisease je slovenski band, ki preigrava temačen in jezen hardcore z močnimi vplivi metala, crusta in sludga. Tematika njihove glasbe se spopada s temnimi stranmi človeške narave in 'pošastnostjo' informacijske družbe. Kljub temu pa sporočilo njihove glasbe ni negativno - predaja in obup, temveč pozitivno - upanje in spremembe na boljše za vsakogar.
Nič ni gotovo, nič ni napisano… Usoda in naključja ne obstajajo!
Leta MMXVI se je Grob pojavil kot temačna manifestacija, spiritualni prehod med realnostjo in onostranstvom, dvoumno plovilo, ki pluje naravnost v večno požirajoča usta propada.
Kaos je red - Red je kaos.
Ekstaza za ljubitelje obskurnega black death metala.
March of War je band iz okolice Ljubljane, ki svojo glasbo opisuje kot Melodic Death Metal s primesmi Black Metala. Band je bil ustanovljen leta 2017 na željo lead kitarista. Po kar nekaj menjavah članov pa so se leta 2019 ustalili in začeli koncertirati. Svoj material kot tudi nekaj coverjev so predstavili že na kar nekaj odrih. Obljubljajo nepozaben koncert z veliko dima in krvi!

Časovnica:
19.30 vrata
20.00 March of War
21.00 Grob
22.00 Iamdisease
23.00 Maskardh
00.00-5.00 AFTERPARTY s Fundamentum Crew


MASKARDH

Bio:
MaskardhProgressive Neo-classical Industrial Schranzcore from Ljubljana.
Jaka Šinkovec - Vokal
Vid Plut - Kitara
Rok Bečan - Kitara
Salamo Dernovšek - Bas
Nik Jurak Uštar - Bobni
Maskardh @ Facebook
Maskardh @ Instagram
Maskardh @ YouTubeIAMDISEASE

Bio:
IamdiseaseIamdisease is a Slovenian band playing dark and angry hardcore with strong influences of metal, crust and sludge. Their music deals with the darker sides of human nature and the monstrosities of the information society. However, their message is not surrender and despair, but hope in changes for the better of everyone.
The band members play or used to play in Elodea, Man in the Shadow, Kennybal smith, A Murder Theory, The Hoax Program, Low Punch, and others.
Iamdisease @ Bandcamp
Iamdisease @ FacebookGROB

Bio:
GrobNothing is certain, nothing is written ... there is no fate nor coincidence!
In MMXVI Grob as a dark raucous manifestation, a spiritual gateway from here to the beyond, an ambiguous vessel, navigating straight into the everlasting devouring jaws of the abyss.
A. M. - voices/guitars
A. T. - bass
A. F. - drums
A. B. - guitars
A. J. - guitars
Grob @ Bandcamp
Grob @ Facebook
Grob @ YouTubeMARCH OF WAR

Bio:
March of WarMarch Of War is Blackened Melodic Death Metal band from Slovenia, Ljubljana. It was established in 2017, under the wish from lead guitarist. Later on, the singer and drummer joined the band. In the same year, the band had to replace 2 rhythm guitarists and a bass player, which didn’t stop them to write music in the ganger they play at the moment.
Band is on it’s way toward releasing their first album, which is expected to happen in 2020. The whole album is based on stories from the so-called Chernobyl exclusion zone, which is located in Ukraine. The stories are taken from real-life people, who lived the disaster and from a video game called ‘’S.T.A.L.K.E.R.’’. Songs cast a quite interesting feeling and ambient in the air and the same effect can be achieved at a live show. Lyrics are written in a style of ballads, in a more depressive perspective, because that’s also the story of the Zone, where the character doesn’t have a lot of opportunities to survive as also the people who lived the disaster.
The melodies are composed with fast and slow rhythms, combined with breakdowns. Album is composed in a way, to take a listener on a path of the character in the story, from it’s start to his bitter end.
March of War @ Bandcamp
March of War @ Facebook
March of War @ Instagram
March of War @ SoundCloud
March of War @ YouTubeFundamentum: Maskardh (Si), Iamdisease (Si), Grob (Si), March of War (Si)

Nazaj na vrhPONEDELJEK, 13.04.2020
Imonolith (Can)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Začetek: 21h
Cena vstopnice v predprodaji: 15 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 18 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!

Aprila bo koncertov več kot dovolj in med njih s ponosom uvrščamo tudi premierni obisk zasedbe Imonolith, ki jo sestavljajo prekaljeni mački progresivne oziroma tehnične metal scene.
Imonolith sestavljajo sama znan imena, ki že sama po sebi odsevajo kvaliteto - to so vokalist Jon Howard (Threat Signal, Arkaea), kitarista Brian Waddell (Devin Townsend Band) in Kai Huppunen (Methods of Mayhem, Noise Therapy), basist Byron Stroud (Strapping Young Lad, Fear Factory) ter bobnar Ryan Van Poederooyen (Devin Townsend Band). Seveda temu primerno igrajo nalezljivo poslušljiv, na prvi posluh celo enostaven, a dejansko izjemno dinamičen in razgiban metal, ki do izraza pride tako na plošči, kot na odru, v kar se boste prepričali 13. aprila letos. Tole bo koncert, kateri vas ne bo pustil stati pri miru - headbanging je zagotovljen!
Vstopnice so že na voljo!


IMONOLITH

Bio:
ImonolithIMONOLITH is a hard hitting, 5 piece Canadian based Hard Rock/Metal band made up of an impressive pedigree of musicians. They demand attention from their entrancing and memorable vocal melodies to their crushing, unforgettable guitar riffs right up to their driven, hypnotic grooves. Imonolith has everything that relates to the current heavy music enthusiast whether its crushing metal, or catchy active rock radio music. They’re a diverse band that will not be ignored.
IMONOLITH was formed in February 2018 by Drummer, Ryan ‘RVP’ Van Poederooyen (Devin Townsend Project/Band) and Guitarist, Brian Waddell (Devin Townsend Project/ Band). The pair originally started writing Imonolith’s brand of music in 2015, while respectively playing in the Devin Townsend Project (2009-2018). ‘RVP’ and Waddell pursued Vocalist – Jon Howard (Threat Signal, Arkaea) and 2nd Guitarist – Kai Huppunen (Methods of Mayhem, Noise Therapy) and lastly Bassist – Scott Whalen (Econoline Crush),to complete Imonolith as a band.
Each members professionalism, experience, dedication and perseverance over the past 15+ years has allowed them all to tour world-wide with various famous musical acts. Their background, know how and drive has bled into what Imonolith has become today and only adds to the potential of what the band will ultimately become. Their previous touring experience has granted them opportunities to collectively perform live throughout North America, South America, Europe, Asia and Australia. Their passion for playing live is also their motivation to execute their brand of music world-wide in as many venues and live settings as possible. This is a band that unitedly craves the energy from a profound, zealous crowd, and they know how to encourage this type of live experience.
IMONOLITH have already amassed a dedicated legion of supporters world-wide and their following continues to expand by the thousands as the band continues to grow. The interaction between Imonolith and their supporters is paramount to their long term vision... that’s why the connection to their devotees through their social media network is robust and of the greatest importance to them, along with their music.
IMONOLITH’s debut single and video, Hollow was released on January 18th, 2019. The song was produced, recorded and mixed by the powerhouse production team made up of, Brian Howes and Jay Van Poederooyen (Nickelback, Chris Cornell, Skillet, Airbourne, Daughtry) at Van Howes Studios in Los Angeles, California. The song saw great success debuting at #6 on the USA Top 30 NACC Charts. It remained at #6 for 3 weeks straight and stayed in the Top 30 for 4 weeks. Hollow as a single has acquired over 211K Spotify streams world-wide from January 18th to December 1st 2019. Imonolith’s debut album was Produced, Recorded, and Mixed by Jay Van Poederooyen in Vancouver, BC, Canada and Los Angeles, California, USA. The full length album will be released globally on March 27th, 2020 followed by extensive touring world-wide in 2020 and 2021.
In closing, IMONOLITH will surprise its followers and any newcomer with their invigorating approach to music. Their musical direction is ever evolving and the bands work ethic is undeniable. This combination of principles will surely strengthen the solidity of their brand of music and the foundation the band was firmly built on.
IMONOLITH has arrived.
Imonolith Website
Imonolith @ Facebook
Imonolith @ Instagram
Imonolith @ Twitter
Imonolith @ YouTube
Imonolith (Can)

Nazaj na vrhTOREK, 14.04.2020
Turilli/Lione Rhapsody (Ita), Cellar Darling (Swi), Canterra (Ger)

Lokacija:
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana
Začetek: 20h
Cena vstopnice v predprodaji: 25 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 29 €
Kupi vstopnico!
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- Mojekarte.si,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!

Za kralja, za deželo, za goreeeee!
Res gre za slab prevod kultnega refrena pesmi Emerald Sword s še bolj kultne plate Symphony of Enchanted Lands, ampak je dovolj, da vam pritegne pozornost. Kajti pravkar boste prebrali novico vseh novic - v Slovenijo prvič (!) in končno (!!!) prihajajo Rhapsody.
Oziroma Turilli Lione Rhapsody oziroma ''ta pravi Rhapsody'', italijanska power metal zasedba, ki je v svet ponesla italijanske mullet čupice, cheezy tekste, ki črpajo iz Tolkiena, Jordana in drugih fantasy avtorjev, ki nas je spomnila, zakaj je Warcraft II - Tides of Darkness ''the shit!'', ki vsem dokazuje, kako odlično se znata združiti power metal in klasična glasba. Vodita jo kitarist/kompozitor/mastermind/capo di banda Luca Turilli ter vokalist Fabio Lione. OK, priznamo, da je v originalni postavi nujen del bil še klaviaturist Alex Staropoli, ampak vsega ne morete imeti. Imeli pa boste novo inkarnacijo ta pravih, legendarnih Rhapsody. Ki vas bo ponesla v pozna devetdeseta in zgodnja leta prvega desetletja 21. stoletja s hiti z albumov Legendary Tales, že omenjenega Symphony ..., potem so tu še Dawn of Victory ter Rain of a Thousand Flames, plus še kakšne druge komade iz časov, ko so bili še Rhapsody of Fire ter s trenutnega albuma, Zero Gravity (Rebirth and Evolution). To bo zakon! Če vas to ne požene spet igrat Heroes of Might and Magic III, potem vas ne bo nič. Seveda nista samo Turilli in Lione del fenomenalne bendovske postave - na bobnih je Alex Holzwarth, ki je igral v Blind Guardian, kitarist Dominique Leurquin ter basist Patrice Guers.
Koncert, ki se bo zgodil 14.4. 2020 v Kino Šiška pa bo še toliko bolj zanimiv, saj ga bo odprla zasedba Cellar Darling, ki jo tvorijo bivši člani vsem znanih folk metalcev Eluveitie. Kot prva predskupina pa se bodo predstavili nemški Canterra.
Tega ne smete zamuditi!


TURILLI/LIONE RHAPSODY

Bio:
Turilli/Lione RhapsodyOriginal RHAPSODY members LUCA TURILLI and FABIO LIONE re-join forces to write and record a new album under Turilli / Lione RHAPSODY. It will be the first time that they will record new music together in over 8 years. The band will be completed by former RHAPSODY members Dominique Leurquin, Patrice Guers and Alex Holzwarth.
In 2017 Luca and Fabio toured under RHAPSODY’s 20th Anniversary Farewell Tour which saw them reunite and return to stage to perform classic RHAPSODY songs. After closing their RHAPSODY chapter and Luca Turilli’s RHAPSODY disbanding, the two friends kept in search of creative, original and innovative ways to express their artistic visions. Luca and Fabio started visualizing their new collaboration. In that creating a whole new generation of symphonic metal, enriched with modern elements typical to music productions they love so much. The excitement for their project grew with each passing day, so the men agreed to realize their vision under a new and clear band name: “Turilli / Lione RHAPSODY”.
Turilli/Lione Rhapsody @ Website
Turilli/Lione Rhapsody @ Facebook
Turilli/Lione Rhapsody @ Instagram
Turilli/Lione Rhapsody @ Twitter
Turilli/Lione Rhapsody @ YouTubeCELLAR DARLING

Bio:
Cellar DarlingWE ARE STORYTELLERS.
The stories our parents told us before going to sleep. The myths, the legends emerging from old times. The dramas of love, war and poverty in the hour-long acts of an opera. The adventures of the human spirit with all its mysteries and emotions.
WE WANT TO CARRY YOU AWAY INTO OUR WORLD OF MUSIC.
We want to unleash feelings and experiences by telling stories and drawing symbols, in the way mankind has done since its existence: through legends, folk tales, theatre, drama, spirituality - and through songs.
WE REINVENT FOLK TALES FOR OUR AGE AS THE VERY ESSENCE OF WHAT THEY ONCE WERE: STORIES OF EVERYDAY LIFE.
We may sing about the future, we may sing about the past - for essentially, they are the same. If you come to experience our show, you will not know what to expect. If days are bright, our performance shall be bright. If they are dark, it will be dark. In any case, we will tell you stories: those you’ve missed in a world where no bed time stories are told anymore, or those which have never been told before.
Cellar Darling was formed by Anna Murphy (vocals, hurdy-gurdy), Merlin Sutter (drums) and Ivo Henzi (guitars & bass) in the summer of 2016. The trio has previously been part of the core of Switzerland's most successful metal band to date, Eluveitie, touring the world in 45+ countries on 6 continents for over a decade, and forming a bond that could overcome any adversity.
Anna, Ivo & Merlin have turned the departure from their old band into a new beginning, and have moved on to create their own distinct sound, while continuing the spirit of musical innovation they have become known for. Cellar Darling’s music is an epic, theatric combination of grand, heavy riffs, powerful drumming, and a unique, both powerful and fragile voice - combined with influences ranging from folk to classical music. Multi-instrumentalist Anna Murphy further colours the band’s sound with her hurdy gurdy and its signature folky, earthy tones, and with the classical flute. The lyrics tell stories and tales both old and new, true to the band's stated mission: “the reinvention of folk tales for our modern age as the very essence of what they once were.”
Cellar Darling Website
Cellar Darling @ Facebook
Cellar Darling @ YouTubeCANTERRA

Bio:
CanterraOnce upon a time, on a day like any other day, it all began in Leipzig…
…when two people both burning for music found out that there was something magical. Something unseizable yet existing. You want to know what it’s called? We can’t tell you. All we know is that there was some kind of bubble around us, a shell in which, all of a sudden, beautiful harmonies were coming up and songwriting seemed to be the easiest Thing in the world.
Back then in 2006, Harry and Korinna started making music together and formed their first band called Oleum. But after a short time, that band fell apart and Harry and Korinna started anew putting together a group of musicians. Before very long, the new band was named Avatar and everything felt so right. Nevertheless, finding like-minded bandmates turned out to be a challenging thing. After a long search they managed to assemble a well-working team. However, this band fell apart soon. The Musical project seemed to be doomed…
So the struggle started all over again. The place is (still) Leipzig, the year is 2009. That was when Avatar was actually founded as Hannes, the 2nd guitarist, joined Korinna and Harry in the rainy autumn days of 2009. Finally, things were looking up! Drummer Karl and bassist Max completed the team. Eventually, this group of five went to record their first EP „Echoes of Fear“ in Leipzig’s Kick the Flame studios. In 2010, they played their first concerts and were ready to hit bigger stages. Amongst others, Avatar supported Lord of the Lost and shot their first, icy video clip for the song „Last Saviour“. At the end of the year, Max decided to leave the band. Gloomy intertime had come, but out of the dark, a shiny black thing appeared … the quiff of Tom who lit up the band’s life and became their new bassist. At the beginning of 2011, the band headed for a restart and decided to go on with a new name. Since WGT 2011, CANTERRA have been rocking the stages. Starting in spring 2012, Micha added his drumming skills to the team, leaving again at the end of 2013.
Despite lacking a drummer, Canterra determined to finally record and produce their first full-length album. So, in 2014 Canterra were busy preproducing the album and started a crowdfunding campaign to raise funds for a professional studio-production. Eventually, the recordings started in 2015 after Canterra had found session-drummer Max for the drum recordings. As things worked very well within the ambitious quintette, Max became a permanent band member. The huge success of the crowdfunding and the support by Wacken Foundation were a crucial aid to Canterra’s recording and mixing process in the studio. During the final production time, the band played singular concerts, for example with Bellbreaker and Xandria.
The highly anticipated debut „First Escape“ was released on the 19th of february 2016. But there were much more things up to come! Cause in february Canterra went immediately on „First Escape“ release tour supporting Lacrimosa through germany and belgium. The feedback the band got during and after the tour was awesome and gave the self produced album a dream start.
Canterra Website
Canterra @ Facebook
Canterra @ ReverbNation
Canterra @ Twitter
Canterra @ YouTube
Turilli/Lione Rhapsody (Ita), Cellar Darling (Swi), Canterra (Ger)

Nazaj na vrhČETRTEK, 16.04.2020
Kadilnica of Death: Malorshiga (Si), Teleport (Si), Ways of a Heretic (Si)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Predvideni začetek koncerta v klubu ob 21h!
Cena vstopnice za koncert: 6 €
Za obiskovalce s KoD člansko izkaznico je vstopnica brezplačna!
Metal večer v Kadilnici of Death od 21h do 4h!
Vstopnine na metal večer ni!
Uradna Facebook stran dogodka

Spomladanska blasfemija, kozmična progresija in pogansko obredovanje
Tokrat bo v Kadilnici of Death svoj minulo jesen izdani studijski prvenec Kvlt ov Vitis et Olea predstavila primorska MALORSHIGA, zasedba, ki opeva temačno ištrijansko folkloro in na odru obuja starodavne ljudske običaje.
Po zaradi poškodbe odpovedanem februarskem koncertu se vračajo tudi ljubljanski TELEPORT, band, ki je od svoje ustanovitve leta 2010 precej spremenil svojo postavo, pa tudi stil glasbe - iz v črnino odetega thrasha se je razvil v progresivno death metal entiteto, ki občinstvo hipnotizira s svojimi kozmičnimi zvoki.
Za prijetno dozo bogoskrunstva pa bodo kot prvonastopajoči poskrbeli WAYS OF A HERETIC iz Sevnice.


MALORSHIGA

Bio:
MalorshigaSkrivnostna skupina preigrava »ištrijanski« black metal in je za svoj simbol izbrala avtohtonega istrskega Boškarina, s svojimi pesnitvami pa opeva večni boj za ohranitev starih običajev in identitete ter zavedanje pripadnosti rodni istrski zemlji.
Lani so premierno nastopili na Črni Šagri, vzporednemu projektu, ki še dodatno poglablja njihovo vpetost v rodni kraj in zabrisuje meje med etnično tradicijo, zgodovino in sodobnim glasbenim izrazom.
Oəlka - Vocals
Verghogna - Guitar
Mizheria - Bass
Dizghrazia - Drums
Dishpiazher - Guitar
Malorshiga @ Bandcamp
Malorshiga @ Facebook
Malorshiga @ YouTubeTELEPORT

Bio:
TeleportWe are Teleport, a band that celebrates the ancient galactic forces that rule over the abyss and permeate the endless plains of life. We call forth your attention from the darkness of our shapeless universe.
Teleport @ Bandcamp
Teleport @ Facebook
Teleport @ Instagram
Teleport @ YouTubeWAYS OF A HERETIC

Bio:
Ways of a HereticBlack Metal project from the depths of Lichtenwald, Slovenia.
Sven Kneževič - vocals
Adrian Klenovšek - drums
Enej Sečki - guitar
Matija Fakin - bass
Ways of a Heretic @ Bandcamp
Ways of a Heretic @ Facebook
Ways of a Heretic @ YouTube
Kadilnica of Death: Malorshiga (Si), Teleport (Si), Ways of a Heretic (Si)

Nazaj na vrhPETEK, 17.04.2020
Cult of Fire (Cz), Malokarpatan (Svk)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Začetek: 19h
Cena vstopnice v predprodaji: 22 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 25 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!

Vzhodnjaška invazija
Še preden so svet s svojim performansom in glasbo obnoreli poljski Batushka, so podobno, čeprav morda malce bolj orientalsko obarvano izvajali Čehi Cult Of Fire, atmosferični black metalci, ki aprila napadejo Slovenijo.
Trio, ki ga tvorijo aktivni ali nekdanji člani kultnih zasedb, kot so Lykathea Aflame, Death Karma, Dark Storm, hara že od leta 2012. Izdali so dva odlična albuma in cel kup singlov, demotov itd., njihova posebnost pa je srhljivi live performans, okrepljen z odlično glasbo in nenavadno odrsko scenografijo. Kaj takega je preprosto treba videti!
Pred njimi bodo nastopili znanci slovenske publike, Slovaki Malokarpatan, ki pa igrajo miks heavy in black metala.
Odlična temačna kombinacija za nepredvidljive aprilske dni. Turnejska karavana bo napadla Orto Bar v Ljubljani 17. aprila 2020. Vstopnice so že na voljo!


CULT OF FIRE

Bio:
Cult of FireCult Of Fire was set ablaze in the year 2010, but Infernal Vlad's and Coroner's common idea to create the band was of a much older date. Later also Devilish was invited to join the band for the invocations of death and fire. Thus the cult of fire could rise…
Cult of Fire Website
Cult of Fire @ Bandcamp
Cult of Fire @ Facebook
Cult of Fire @ Instagram
Cult of Fire @ YouTubeMALOKARPATAN

Bio:
MalokarpatanDark heavy metal from the eastern woodlands - also known as black metal.

Band Members:
As - guitar
Aldaron - guitar
HV - vocals
Peter - bass
Miroslav - drums
Malokarpatan @ Bandcamp
Malokarpatan @ Facebook
Cult of Fire (Cz), Malokarpatan (Svk)

Nazaj na vrhSOBOTA, 18.04.2020
Loudness (Jap), Grey Attack (Ger), Thola (Swi)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Začetek: 20h
Cena vstopnice v predprodaji: 22 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 25 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!

HEAVY METAL SAMURAJI NA ORTO FESTU!
18. aprila se bomo priklonili samurajem heavy metala, ki prihajajo, da bi nam pokazali, kako deluje metal na Daljnem Vzhodu. V Ljubljano namreč prihajajo legendarni Loudness.
Loudness so eden najbolj znanih japonskih metal bendov. Bend že od samega začetka vodi vizionar, metal bojevnik in kitarski samuraj Akira Takasaki, katerega ustvarjalnost res nima meja - to se kaže tudi v odličnem albumu Rise To Glory, ki ga promovirajo tudi v letu 2020 in zaradi katerega bodo prišli v Evropo, potovali po Aziji ter se ustavili tudi v Avstraliji. Kvartet je začel metalizirati leta 1981 in so bili prvi japonski metal bend, ki je igral recimo v ZDA oziroma deloval pod okriljem ameriške založbe. They kick ass!!! Če je verjeti internetu, so izdali več kot 20 studijskih albumov, ves čas pa so ostali zvesti pristnem heavy metalu, ki je epski, udaren, bombastičen in catchy. V živo smo jih nekaj let nazaj videli tudi na festivalu Metaldays, kjer so pokazali, kako se zadevi streže.
Z njimi bodo nemški Grey Attack ter švicarski Thola.
Vstopnice so že na voljo!


LOUDNESS

Bio:
LoudnessLoudness was formed in 1981 by Akira Takasaki, Munetaka Higuchi, and Hiroyuki Tanaka who were transitioning from rock band Lazy to trying their hand at a heavy metal band, unhappy with the musical direction of Lazy. Shortly after formation, however, Tanaka quit the band to pursue a career in anime soundtracks with the band Neverland. In turn, Takasaki recruited childhood friend Masayoshi Yamashita as the new bassist and shortly after hired frontman Minoru Niihara formerly of Earthshaker through an audition.
In 1985 following the band's first North American and European tours Twisted Sister's co-manager Joe Gerber helped Loudness ink a deal with Atco Records. This was the first time in history that a Japanese heavy metal band had signed with an American label, or toured the US, and under Atco, the band released their American debut Thunder in the East which was met with good sales and commercial success reaching #74 on the Billboard 200 and remained there for 23 weeks, also a first for a Japanese metal band. After two more albums and two more Billboard appearances, producer Max Norman suggested that the band hire an English speaking vocalist which would end up being Michael Vescera. Vescera would serve as vocalist for the next two Loudness albums before leaving in 1991 to join Yngwie J. Malmsteen.
Following a steady decline in popularity through the Vescera era, Loudness returned to Japan where Masayoshi Yamashita also left the band. He was replaced by Taiji Sawada of X Japan fame. But by 1993 Sawada quit to form Dirty Trashroad followed by founding member Munetaka Higuchi who joined Niihara's new band Sly leaving Takasaki as the only original member left. Later that year Loudness introduced replacement members Masaki Yamada and Hirotsugu Homma of Ezo on vocals and drums, and finally Naoto Shibata, band leader of Anthem on bass essentially turning Loudness into a supergroup. This lineup would release three albums before Yamada indicated his desire to leave the band in 2000.
Before leaving, Yamada suggested that Loudness hold a reunion tour to celebrate their 20th anniversary and by 2001 Higuchi, Niihara, and Yamashita had all returned to the lineup where they would remain for the next 7 years until the death of Munetaka Higuchi which was mourned greatly throughout Japan.
In 2009, the band indicated that they wouldn't be disbanding despite the passing of Higuchi and hired Masayuki Suzuki to fill the void left due to Higuchi's passing. Loudness remains active to date.
Loudness Website
Loudness @ Facebook
Loudness @ Instagram
Loudness @ TwitterGREY ATTACK

Grey Attack @ FacebookTHOLA

Bio:
TholatHOLA, which means ‘wolf’ in an ancient east-Indian language, is a Swiss Melodic Speed/Power Metal band. The band was formed late 2016, initiated by the main Songwriter and general Mastermind, Rolf ‘Rodo’ Studer.
Rodo’s vision was to get the very best musicians and to create fast and powerful metal, interjected with technical and progressive elements. With Rodo’s reputation for being an outstanding musician and an ‘out-of-the-box’ songwriter, it did not take much convincing for drummer Sven Imsand, Bassist Thommy Ambiel and vocalist extraordinaire, Fredy Salzmann to join the new band.
Two songs, Screaming World and Digital Time, were written and recorded within weeks. Already during this processes, it became very clear, that in order to make tHOLA’s music as powerful and heavy as we had set as our goal, we needed a second Guitarist. There was really only one name that came to mind, a guitarist, even though he hadn’t played live in quite some time, who had exactly what we needed, what we wanted, what we were looking for, Patrick Ambord. Patrick, with his very unique style, with his technique and his enthusiasm, was in the band before we had the chance to finish our proposal; a big fat YES, Let’s do it!
With that, the tHOLA line-up was complete and we were ready to write and record songs. The recording part is necessary, because tHOLA’s drummer, Sven, lives in Spain and we use the recordings to rehearse individually.
Within a few months, through extremely hard work and total commitment by all band-members, we had together a just under two hour set. tHOLA’s debut concert was to be held in one of the finest Music-Clubs in Switzerland, the famous Moshpit in Switzerland. After an intense one week band rehearsal in Switzerland, we hit the stage and were overwhelmed by the reaction from the audience. It did not take long, and we had the over two hundred people attending, moshing and headbanging. It was a night to remember.
Since then, the band toured Eastern Europe, visiting Countries such as the Czech Republic, Poland, Hungary, Romania and Croatia, together with two Swedish Metal bands; toured with OTEP through Germany, Austria, Italy, France, the UK and Belgium and played several shows in Switzerland.
In May, 2019, the band parted ways with their Singer, Fredy. It was a mutual decision, the main reason being that the band wanted to invest more time, sweat and blood in our music.
We were worried. How and where the hell would we find, not just a replacement, but someone who would front tHOLA, the way we’ve always envisioned with a voice, that matches our unique sound. We flooded the web, filling out countless forms on music boards and not sleeping at all for a couple of days. Turns out, none of this was necessary, all it took, was one phone call; a phone call, to the one person, we were looking for, Mr. Thomi Rauch. Thomi was and is, exactly what we were dreaming of, what we wanted. Thomi’s voice blew our minds right away and even though, most of our ‘looking for singer’ ads haven’t even been activated, we stopped it all, because, we had our Man.
With Thomi fronting tHOLA, there is no stopping us and trust me, hear us, see us, experience us and you know what I mean.
THOLA stands for uncompromising, fast, heavy, sometimes very playful Metal, with a twist here and there; pure Metal Circus.
Thola Website
Thola @ Bandcamp
Thola @ Facebook
Thola @ SoundCloud
Thola @ Twitter
Loudness (Jap), Grey Attack (Ger), Thola (Swi)

Nazaj na vrhPONEDELJEK, 20.04.2020
Uada (USA), Grift (Swe), Solbrud (Dk), Velnias (USA)

Lokacija:
Orto Bar, Grablovičeva 1, Ljubljana
Začetek: 19h
Cena vstopnice v predprodaji: 20 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 24 €
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!


UADA

Bio:
UadaFrom the darkness, UADA (meaning haunted in latin) emerges breathing the spirit of the original 90’s Black Metal wave. Since 2014, this Portland, Oregon four-piece has used a unique approach to combine raw black metal and spectral melodies.
January 24th, 2015 saw the live debut appearance for a packed house at ‘Famine Fest II in Portland, alongside bands like Terrorizer, Engorged, Nekrofilth, Drawn & Quartered, Cemetery Lust & many more. Uada was well received & quickly dubbed one of the main highlights of the Festival. Following their first and only photo shoot with Peter Beste, Uada returned fire in Portland at the 6th Northwestern Black Circle Festival with Inquisition, Demoncy, Weregoat, Slutvomit & many more. This first year included 10 additional showings in the Pacific Northwest with Antaeus, Negura Bunget, Bell Witch, Christian Mistress, Sabbath Assembly, and more.
In spring 2016, their debut album “Devoid of Light” will be released via Eisenwald, self-recorded by the band & then mastered by Joel Grind (Toxic Holocaust). It features the artwork of Kris Verwimp and band photography by Peter Beste. In support of this new album, Uada is confirmed to play the Northwestern Black Circle Festival again, this time with Absu and will mark the kick off date for a west coast tour.
Uada @ Bandcamp
Uada @ Facebook
Uada @ InstagramGRIFT

Bio:
GriftGrift’s ambition is to evoke the mood some people are in great need of; the mood you can’t express through other mediums than music, images, and in some cases even through words. This kind of escapism is about breaking the chains of everyday given norms, and for a short moment becoming a stranger lost in a state of uncertain homelessness.
Grift @ Bandcamp
Grift @ Facebook
Grift @ InstagramSOLBRUD

Bio:
SolbrudFrom the birth of Solbrud in 2009, the aim has been to forge melodic and evocative compositions in a raw, storm-like expression; a sound generally achieved by coupling unrelenting drumming with chord and harmony based guitar riffs through an array of effects, creating an intense and atmospheric soundscape – or in fewer words: Black metal.
The debut ‘Solbrud’ was released in 2012, and in 2014 ‘Jærtegn’ followed. Both albums and the quartet’s emotional and intense live performances have since then consolidated Solbrud as a band with a special, artistic vision unfolding in non-compromising and boundary pushing black metal.
Solbrud’s new album ‘Vemod’ draws from the longing, melodic approach, that signifies the debut album, along with the infernal drive and complexity of the sequel. On ‘Vemod’, Solbrud has cultivated their unique approach to songwriting even further and added new elements in both composition and instrumentation. The focus on melody is emphasized and the listener encounters a band which through working with complex arrangements simultaneously challenges and pays respect to the proud traditions of the genre.
As the previous album ‘Jærtegn’, ‘Vemod’ is recorded with producer Lasse Ballade (Slægt, Orm, Halshug) in his Ballade Studios in Copenhagen, this time during a freezing January 2017. In addition, the legendary Flemming Rasmussen (Metallica, Morbid Angel, Rainbow) has overseen the mastering in Sweet Silence North, where the album received an old school tape mastering, which only enhances the band’s analogue and organic sound.
Solbrud Website
Solbrud @ Bandcamp
Solbrud @ Facebook
Solbrud @ YouTubeVELNIAS

Bio:
VelniasThe roots of Velnias stretch back to 2006. Hailing from Nederland, in the Rocky Mountains of Colorado, their music is an exploration of the macrocosm reflected within the fractal expanse of the burgeoning microcosm.
Velnias @ Bandcamp
Velnias @ Facebook
Velnias @ Instagram
Uada (USA), Grift (Swe), Solbrud (Dk), Velnias (USA)

Nazaj na vrhSREDA, 22.04.2020
Igorrr (Fra), Author & Punisher (USA), Otto Von Schirach (USA)

Lokacija:
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana
Začetek: 20h
Cena vstopnice v predprodaji: 22 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 25 €
Kupi vstopnico!
Kupi vstopnico!
Uradna Facebook stran dogodka

Predprodaja vstopnic:
- spletna trgovina On Parole,
- Mojekarte.si,
- trgovina Big Nose Ent. (Kolodvorska 9, LJ),
- Orto Bar
- in na vseh koncertih Dirty Skunks!

April je že po ljudskem izročilu vsaj vremensko nor mesec. Prvi april je dan norcev. Aprila bo tudi obilica norih koncertov, med njimi pa bo gotovo najbolj zmešan sledeči.
22. aprila se bo v Ljubljani v Kinu Šiška ustavila nenavadna koncertna karavana, ki jo vodi ime IGORRR. Gre za ime ene osebe, oziroma za ''odrsko ime'' ene osebe. Ki se dela Francoza oziroma je Francoz. Gauiter Serre je njega pravo ime, vemo pa, da ''delati se Francoza'' v bistvu pomeni, da se ''narediš budalo'' oziroma ''da se požvižgaš na vse''. In Igorrr se požvižgajo (!!!) na vse. Vsa pravila, ves smisel, vse. So Unikat. Že to, da so Igorrr zdaj trije - poleg Gautierja sta tu še vokalistka Laurent Lunoir ter tolkalec Sylvain Bouvier. Igorrr miksajo vse živo in to izpade zelo dobro, kar dokazujejo vsi njihovi albumi, še posebej pa aktualni Savage Sinusoid, ki je osvojil svet s pomočjo založbe Metal Blade Records. V živo so Igorrr nenavadna sila bizarnosti, kakofonija zvoka, organiziran kaos, nepričakovanost v vsaki sekundi. Če je življenje kot škatla čokolade - saj ne veste, kaj boste dobili, potem je Igorrr eksplozija čokolade. Ne veste, kaj boste dobili, kdaj boste dobili in kaj vas bo zadelo. Bo pa sladko in večno si boste zapomnili to izkušnjo.
Pred Igorrr bo oder zasedel Američan Tristan Shone, glasbenik in strojni inženir, ki nastopa pod imenom Author & Punisher. Zveni kot industrial metal bend, le da je en sam. In ima doma narejene inštrumente. Za katere - spet! - skrbi sam. Morda je zaradi tega precej statičen, a je glasba prekleto dinamična. In družbeno-kritična, kar se še posebej vidi na zadnjem albumu Beastland, ki je izšel prek Relapse Records.
Koncert bo otvorilo ime Otto von Schirach, varovanec založbe Monkeytown Records, katerega življenjepis in glasba sta preveč bizarna, da bi ju sploh bilo moč opisati v zgolj enem kratkem PR-tekstu. Uporabite Google in se čudite.
Vstopnice so že na voljo!


IGORRR

Bio:
IgorrrInitially influenced by the likes of Meshuggah, Chopin, Cannibal Corpse, Bach, Domenico Scarlatti, Taraf de Haidouks and Aphex Twin, traces of these artists can be found littered across Igorrr’s discography, but Serre has never been interested in remaining static or merely recycling ideas, and his work has dramatically evolved accordingly. It deeply explains how Igorrr’s music is such an explosion of creativity while keeping a cohesive universe records after records.
In recent years, Igorrr has also become a collective, rather than the work of one man alone, which has brought a new level of intensity into the group live representations.
Igorrr Website
Igorrr @ Facebook
Igorrr @ YouTubeAUTHOR & PUNISHER

Bio:
Author & PunisherAUTHOR & PUNISHER, named, “one of the most prolific acts in aggressive music,” by Noisey, has just released his first album on Relapse Records entitled “Beastland”. His newest and most intense album recalls Ministry, channeling Godflesh, traversing through dark, uncompromising, and often disturbing soundscapes, with occasional detours into rich melodies and splinters of light. After leaving a career as mechanical engineer in Boston to focus on art and sculpture, Tristan Shone, the creator and sole artist behind AUTHOR & PUNISHER, moved west to pursue his MFA in Southern California. In the metal and machine shops of University of California, San Diego, Shone forged a relationship with design, sound and fabrication that ultimately yielded AUTHOR & PUNISHER‘s first music and mapped the journey away from traditional instrumentation towards custom made, precision machinery. Shone used his technical knowledge, along with his artistic background to create what Wired Magazine has hailed as his own “special brand of doom metal.” All aspects of the AUTHOR & PUNISHER sound begin with physical movement, limbs struggling in unison to coordinate a wall of electronic rhythm and oscillation, ultimately conditioned by an organic and loose quality absent of sequencing and plastic perfection. AUTHOR & PUNISHER performances are a real amalgamation between man and mechanisms. They are direct, physical, heavy experiences that have amassed praise and intrigue from a wide array of audiences. Pitchfork styled him “immediate but mysterious,” Stereogum described his “chilling, unrecognizable form,” and NPR hails him as “a thrill [who] fires on all cylinders.”
“ In the contiguous realms of metal nerds and gear nerds, Shone possesses semimythical status. He performs within a semicircle of frightening homemade machines that seem at once futuristic and medieval.“ – The New Yorker (2016).
Author & Punisher Website
Author & Punisher @ Facebook
Author & Punisher @ Instagram
Author & Punisher @ SoundCloud
Author & Punisher @ TwitterOTTO VON SCHIRACH

Bio:
Otto Von SchirachOtto Von Schirach (half Cuban / half German) was born in 1978 in the swamp infested refugee world of Little Havana Miami. As a child his grandmother practiced Santeria and White Magic, which opened his eyes to the strange and bizarre. Otto grew up listening to Miami Bass, Gore Grind, Gangsta Rap and Afro Cuban Noise. In 1995 Otto bought his first drum machine from a crack-head just 2 blocks from his mom’s house. Right away he recognized his passion for grimy diamond soaked kick drums through distorted fuzz muck. The rest is history.
Otto Von Schirach @ Facebook
Igorrr (Fra), Author & Punisher (USA), Otto Von Schirach (USA)

Nazaj na vrh